DİKKAT!!! MAKYAJIN VE YAZIN VAZGEÇİLMEZİ PUDRA SANDIĞINIZ KADAR MASUM DEĞİL! 

 Hiç kuşkusuz hafif makyajda da abartılı makyajda da özellikle cildin pürüzsüz ve mat görünmesini sağlayan bir vazgeçilmezdir pudralar. Hatta çoğumuz için kolay makyajda sadece nemlendirici üzerine bir pudra geçip hem doğal hemde pürüzsüz bir tene kavuşmak mümkündür.

Sadece makyaj da değil, terleme sorunuyla mücadelede, saçların fazla yağlardan kurtulmasına ve bebek hijyeninde de kullanılan bu ürünler insan sağlığını tehdit eden ve aslında hiç de masum olmayan içinde kanserin oluşumunda rol alan güçlü bir kanserojen olan asbestle yakın ilişkilisi olan talk; bebe pudrası, toz ilaçlar, parfümlü pudralar, parfümlü vücut pudralarının ana maddesini barındırır.  Yumurtalık kanseri riskini %20 / %40 arttırdığını ortaya koyan araştırmalar olduğu gibi Talk'ın bununla bir ilişkisi olmadığını ortaya koyan araştırmalar da olmuştur. Bazı araştırmalara göre, yumurtalık kanseri olan kadınların genital bölgelerinde, sağlıklı hemcinslerine göre daha sıklıkla talk pudrası kullandıklarını ortaya koymuştur.
           Bebeklerde de bebek bezi kullanımının verdiği tahrişi azaltmak için kullanılan pudralar bebeklerin ciğerleri için de ciddi bir risk taşıyor. Bilimsel adı Spontane Pnömotoraks yani Akciğer sönmesi  adı verilen hastalığa sebebiyet veriyor. Akciğerde bulunan iki zarın içinde plevral sıvı bulunur ve burada bulunan hava miktarının artmasına bağlı olarak hastalık gelişme gösteriyor.
           Abd de kullandığı pudra  nedeniyle pudra sirketine dava açarak  110 milyon dolar kazanan yumurtalık kanserine yakalanmış bir kadın bulunurken. Yine 62 yaşındaki bir kadın 40 yıl boyunca kullandığı j&j markasının duştan duşa uyguladığı pudrası nedeniyle akciğer kanseri olduğu ve kemoterapi aldığı fakat kanserin karaciğerine de sıçradığı belirtilmiş. Lois Slemp adındaki bu kadın 2.400 davada alınan en büyük tazminatı almıştır. şirketin risk hakkında yeterli bilgi vermediğini duyuran savcılardan sonra şirket yetkilileri ise açıklama yaparak, insan sağlığına zararlı kimyasalları kullanmayacklarını açıkladılar. Fakat yine de pudra tüketirken bunları göz önünde bulundurarak tüketmekte fayda var... 
 


           Aldığınız ürünün içeriğine bakarak kullanırsanız sağlığınız için riskleri en aza indirgemiş olacaksınız. 
          
                            Kendinize vakit ayırmayı unutmayın... Siz değerlisiniz...

Yorumlar

  1. Pudra çok kullanan biri değilim ama bu yazıdan sonra 987943546849874 kere daha düşünmek gerek diye düşünüyorum. Bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim :) faydalı olduysa ne mutlu :) gerçekten bir çok ürünü bilmeden kullanıyoruz, ne yazık ki... farkında olmadan zehirliyoruz kendimizi. yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil
  2. Bu yazıyı okuduktan sonra hiç kullanmamak gerekli diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle, sadece pudra kullanan biriyken, şimdi sadece bitkisel bb kullanıyorum. Bilmeden kullandığımız bir ürün daha rafa kalksın o zaman :) yorumunuz için teşekkürler

      Sil
  3. Bu yazıyı okuduktan sonra hiç kullanmamak gerekir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Pudranın zararlı oldugunu bu yuzden bebeklere kullanılmaması gerektigini yıllsrdır biliyorum ancak bunu sıkıstırılmıs makyaj urunleri acısından hic dusunmemistim. Neyseki onuda yıllardır kullanmadan idare edebiliyorum 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şanslısınız o vakit :) çünkü ben bilmeden çok uzun süre kullanmıştım :) doğal güzelliğiniz yetiyorsa zaten nemlendirici harici hiçbir ürüne gerek de kalmıyor :) yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Çok faydalı bir yayın olmuş ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :))) faydalandıysanız ne mutlu <3

      Sil
  6. Çok faydalı bir yazı olmuş. Keşke ürünleri kullanmadan önce bu kadar detaylı araştırsak 😑

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız, maalesef içeriğine pek bakmadan ürüne odaklanıyoruz :)) faydalı bulduysaniz teşekkürler :) yorumunuz için de teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Yazıyı okuduktan sonra iyiki pudra yı çok kullanan biri değilim dedim ;) teşekkürler canım bilgilendirici yazın için .

    Blogum ilgini çekerse banada beklerim ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Acıya en çok alışkın olanımız mı güçlü oluyor? Yoksa acıya en çok duyarsız kalan mı?